Anul trecut am avut ocazia sa testez aparatul foto compact Nikon Coolpix P7700 de care am fost destul de multumit si mi-a spus atunci: daca la urmatorul aparat din aceasta serie se adauga un vizor, pastrandu-se ecranul lcd articulat s-ar putea sa-l cumpar.
Pentru ca de Black Friday, Nikon P7800 a beneficiat de o reducere de 700 lei mi l-am cumparat, iar acum va prezint pe scurt primele impresii, urmind ca peste citeva zile sa revin cu un review complet.
Nikon Coolpix P7800 este noul varf din gama compact a japonezilor si din punct de vedere al specificatiilor tehnice, P7800 este similar modelului precedent P7700, cu acelasi obiectiv 28-200mm f/2-4 (zoom 7.1x), senzor CMOS BSI 1/1.7-inch de 12,2 megapixeli si acelasi procesor de imagine, singura diferenta importanta fiind acel vizor electronic cu 921.000px, care a luat locul rotitei de acces rapid la functii.
Vizorul electronic cu acoperire 100% se vede foarte bine, desi este cam mic.Comutarea intre vizor si ecranul lcd rabatabil se face cu ajutorul unui buton, nu cu senzor de proximitate cum exista la alte modele.
Ecranul lcd de 3 inch (7,5 cm) si 921.000 puncte are afisaj RGBW ce poate fi ajustat fin in ce priveste luminozitatea si este usor de folosit la filmari si la fotografierea din unghiuri diverse, inclusiv auto-portret.
Din punct de vedere al calitatii constructiei nu se poate reprosa nimic noului Nikon P7800.Carcasa din aliaj de magneziu “dotata” cu un grip proeminent acoperit cu plastic moale pentru o prindere mai eficienta astfel P7800 se aseaza bine in mana si nu este nici greu, nici usor.Foarte customizabil, prezentand o “abundenta” de butonase si rotite de control, care sunt intuitive si bine asezate.
Este un aparat foto compact robust, construit pentru o utilizare zilnica intensa.
Astfel Coolpix P7800 este un demn reprezentat al seriei P (Performance) de la Nikon, aceasta gama adresandu-se in primul rind utilizatorilor pretentiosi, care au cunostinte mai avansate si isi doresc mai multe de la compactul lor.
Legat de calitatea imaginilor nu intru acum in prea multe detalii, dar va spun ca eu sunt multumit de pozele obtinute cu P7800.Acel senzor de tip BSI-CMOS cu o diagonala de 1/1,7 inch (adica este ceva mai mare decit senzorii altor aparate compacte) isi face treaba bine indiferent de situatie.
Calitatea video este full HD, 1920 x 1080 /25p/30p. Microfonul incorporat este stereo, dar exista si conector pentru microfon extern (de exemplu Nikon ME-1).Imaginea este clara, iar in timpul filmarii nu se poate refocaliza si in functie de setarile alese pentru zoom, sunetul produs de miscarea lui poate fi inregistratat de microfonul incorporat.
Zoom-ul are si o setare denumita “Quiet”, dar inca nu am testat-o.
Nikon P7800 are si patina de blit extern (acesta fiind si unul din motivele cumpararii acestui compact: la nevoie pot folosii unul din bliturile mele); foloseste acelasi acumulator Li-ion EN-EL14, ca la Nikon-ul meu D5100 (deci mi-a asigurat si acumulatorii de rezerva, atunci cind nu folosesc D5100).Declansarea este mecanica si electronica (adica silentioasa si rapida).
Meniul este tradus si in limba română la fel si manual tiparit ce se gaseste in cutia aparatului, alaturi de alte accesorii.Manualul in limba română poate fi descarcat si in format pdf de aici.
Nikon P7800 beneficiaza de 2 ani garantie si la data scrieii acestui articol avea un pret de 2.500 lei (eu la cumparat la promotia de Black Friday, cand a avut 700 lei reducere).
Cum spuneam si la inceputul acestui articol acestea sunt doar primele impresii despre Nikon P7800, iar peste citeva zile voi revenii cu un review mai detaliat; review-ul meu este publicat aici.
- Cum sa alegi cel mai bun card memorie SD 2TB - 2 November , 2024
- Midjourney lanseaza un editor foto: Editare creativa la indemana tuturor - 31 October , 2024
- Transformati-va fotografiile de vacanta: Sfaturi practice pentru evitarea imaginilor banale - 29 October , 2024
2 thoughts on “Primele impresii despre Nikon Coolpix P7800”