“Limitele” aparatului foto Nikon D600

Cateva pareri personale despre asa zisele limite ale aparatului foto Nikon D600 plus problema prafului de pe senzorul full frame.

nikon full frame
Nikon D600

Este posibil sa auziti/cititi cateva comentarii negative despre Nikon D600 in legatura cu urmatoarele aspecte:

Nikon D600 are timp de expunere doar 1/4000 pe cand la alte aparate aveti timp de expunere pina la 1/8000.

La acest aspect ar trebui sa va intrebati si cate fotografii cu timpi de expunere mai scurti de 1/4000 ati realizat. Eu am instalat programul ExposurePlot si am aflat ca dintr-un total de 17.907 de fotografii doar 4 imagini au fost realizate la timpi de expunere mai scurti de 1/4000.

timp de expunere
ExposurePlot

Daca totusi trebuie sa realizati imagini cu timpi de expunere mai scurti de 1/4000 puteti folosi ISO 50 sau filtre ND.

1/200 Flash Sync
Avind in vedere ca alte aparate foto au timpi de sincronizare cu blitul de pina la 1/250 nu mi se pare grav ca Nikon D600 are timpul de sincronizare de 1/200.

ishoot.ro

Nu are PC Sync Port.
PC Sync Port este util daca aveti flash-uri/blituri ce folosesc doar acest PC Sync Port.Iar daca sunteti in aceasta situatie cumparati adaptorul Nikon AS-15. Altfel puteti folosii declansatoare radio sau IR pentru blituri.

Praful de pe senzor.

Aparatul foto Nikon D600 pe care l-am primit la test avea ceva praf pe senzor.Dar acesta este vizibil doar in fotografiile cu cer sau cu fundal uniform si deschis la culoare.

praf senzor
praf pe senzor

Eu am rezolvat problema prafului cu ajutorul pompei de aer Giottos AA1900.

Dupa cateva zile iar a trebuit sa curat senzorul.Cautatnd informatii despre acest subiect am aflat ca nu toate aparatele Nikon D600 au aceasta problema, iar cele care au praful se concentreaza mai mult in partea superioara a senzorului si spre partea lui stanga.

pete pe senzor D600
Praf

Din punctul meu de vedere atat timp cat acest praf poate fi indepartat cu mijloace simple (puteti incerca si cu LensPen) nu constitue o problema serioasa.Daca stilul vostru de fotografiere implica schimbarea mai desa a obiectivelor, aveti grija cum si unde faceti schimbul obiectivelor si urmariti sa nu se acumuleze praf pe senzor.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

In ciuda acestor aspecte cred totusi ca Nikon D600 va avea un bun succes la vanzari, deoarece este o solutie viabila pentru fotografii ce isi doresc un aparat foto full frame, iar fotografii de eveniment vor chiar multumiti de optiunile prezente la D600.

fotostefan

3 thoughts on ““Limitele” aparatului foto Nikon D600”

  1. Pingback: Nikon D610 ??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.