Fotografii, editorii foto-video, artiștii digitali, creatorii de conținut social media, dar și cei care lucrează de acasă ar trebuie să fie atenți ce scaun de birou folosesc. Vrei să faci o investiție bună în confort și sănătate, fără să uiți de stil sau design modern?
Photo by Laura Davidson on Unsplash
În continuare, vei descoperi un top al scaunelor de birou, criteriile de alegere al celui potrivit necesitaților tale, cum să-l folosești și să-l intreții pentru a te bucura de el pentru o perioadă mai lungă de timp. Vei afla și câteva răspunsuri la diferite întrebări despre scaunul de birou.
Probabil petreceți câteva ore în fiecare zi stând la birou, scriind, tastând, luând apeluri video, etc. De asemenea, probabil aveți o idee destul de bună dacă actualul scaun de birou vă face sau nu bine. Și dacă nu face bine, nu este confortabil, ar trebui să continuați să citiți. La final, poți găsi și recomandările mele de scaune de birou, disponibile acum pe piață, la cel mai bun raport calitate/preț.
Iată ce separă scaunele de birou bune de cele rele, împreună cu câteva recomandări pentru diferite bugete.
Riscurile pe care le asumați când cumpărați un scaun de birou ieftin
Este tentant să cumpărați primul scaun de birou ieftin, cu aspect decent, dar aceasta nu este cea mai bună idee. Dacă petreci mai mult de o oră pe zi pe scaun, există câteva argumente bune pentru a cheltui ceva mai mulți bani pentru un scaun de birou.
Scaunele ieftine nu merită cumpărate. Ele nu sunt niciodată confortabile sau ergonomice și sunt adesea cauza durerilor de gât și spate, precum și alte probleme de sănătate. Astfel de probleme pot face dificil să stai și să-ți faci treaba în fiecare zi și pot duce chiar la răni și intervenții chirurgicale. Deși ați putea trece la un birou cu înălțime variabilă (subiectul altui viitor articol aici pe blog), investiția într-un scaun de birou de calitate superioară este probabil tot ce aveți nevoie. La urma urmei, sunt proiectate cu accent pe confort și sprijin.
Citește și: Recomandari echipament pentru telemunca sau telescoala
Scaunele ieftine au mai multe șanse să se uzeze și să se rupă într-o perioadă scurtă de timp, deoarece sunt de obicei realizate cu materiale de calitate scăzută. Scaunele premium sunt construite cu materiale durabile, de înaltă calitate, care sunt concepute pentru a rezista la uzură și rupere în timp și (și să rămână cât mai curat).
În plus, scaunele ieftine au, de obicei, garanții scurte sau inexistente, ceea ce înseamnă că atunci când scaunul tău începe să se defecteze, s-ar putea să nu poți face nimic în privința lui, decât să cumperi unul nou. Acest lucru ar putea duce la nevoia de a cumpăra un scaun nou în fiecare an sau după doi ani (dacă nu mai des). Pe parcursul a cinci sau zece ani, ai putea ajunge în cele din urmă să plătești mai mult pentru o mână de scaune de birou ieftine decât ai avea pentru un singur scaun premium.
Astfel, pentru a evita aceste probleme, soluția este să cheltuiți puțin mai mult pentru achiziționarea unui scaun de birou ergonomic bine făcut. Vă recomand să vă gândiți la scaunul dvs. de birou ca la o investiție demnă, precum o saltea sau o mașină, deoarece îl folosiți în fiecare zi. Asigurați-vă că alegeți unul cu toate caracteristicile dorite și care include o garanție solidă.
Cum alegi cel mai bun scaun de birou
Criteriile de care trebuie să țina cont în alegerea unui scaun potrivit pentru folosirea la biroul de acasă sau de la firmă sunt următoarele:
1. Ajustabilitatea poate fi cel mai important criteriu de ținut cont în găsirea scaunului de birou dorit, pentru că sănătatea ar trebui să primeze. Cel mai bun scaun de birou trebuie să fie acela care ajustează înălțimea și adâncimea șezutului, care susține curbură în formă de „S” a spatelui și care permite înclinarea spătarului.
Modelul directorial ar fi o alegere ideală în acest sens, pentru că are mai multe opțiuni de ajustabilitate, ceea ce îl face ideal pentru zilele lungi petrecute la birou.
2. Materialul din care este confecționat acaunul ales trebuie să fie de cea mai bună calitate, să fie dispus în așa fel încât să reducă stresul din punctele de presiune exercitate asupra corpului. Unele modele sunt dotate cu o plasă elastică, având rolul de a evita supraîncălzirea. Sub ele există, deseori, un suport de plastic, care ajută la menținerea poziției corecte. Modelele cele mai luxoase sunt cele confecționate din piele naturală, un material, totuși, mai greu de întreținut. Există și scaune de birou cu aspect deosebit, fabricate din piele ecologică sau material textil, care reușesc cu brio să transforme spațiul de la birou într-unul sofisticat.
3. Tipul de scaun: fix sau cu roți. Dacă pe podea se află un covor sau o mochetă, scaunul ales ar trebui să fie cel fix, dar dacă este acoperită cu parchet sau gresie, atunci se poate opta pentru un scaun cu roți.
4. Prețul poate fi un criteriu foarte bun de alegerea celui mai bun scaun de birou. De exemplu, dacă oferta unui magazin conține scaune directoriale la prețuri foarte mici, acest lucru înseamnă ar putea însemna că ele sunt confecționate din materiale de slabă calitate.
5. Designul modern poate să ofere unui birou o atmosfera elegantă, care să ofere o impresie bună clienților ajunși pentru prima dată într-un birou din firma. Scaunul trebuie să se armonizeze cu restul obiectelor de aici și să creeze un tot unitar. Culorile joacă și ele un rol hotărâtor în alegerea făcută, deoarece cromatică este esențiala în amenajările interioare.
Citește și: Foloseste camera smartphone-ului pentru a importa informatii in Excel sau Word
Poți găsi online cel mai bun scaun pentru birou. Este foarte posibil să dai peste oferte foarte bune, deci să cumperi modelul preferat la un preț mai bun. Online vei putea verifica mai multe modele decât într-un magazin fizic; dezavantajul ar fi lipsa posibilității de a testa scaunul în prealabil.
Nu uita să consulți și părerea altor utilizatori. Așa vei putea să vezi dacă descrierea producătorului a fost sau nu corectă.
Cum se stă corect pe un scaun de birou
Un scaun de birou, pentru a fi eficient, trebuie să fie folosit cum trebuie. Specialiștii recomandă tuturor să țină cont de câteva aspecte esențiale pentru a se bucură de sănătate și de productivitate în activitatea desfășurată.
Astfel, postura unei persoane pe scaunul de la birou trebuie să fie întotdeauna cea corectă:
→ tălpile picioarelor vor atinge podeaua, în timp ce spatele rămâne sprijinit de spătar
→ genunchii și coatele sunt indoiți la 90 de grade, umerii sunt relaxați, ușor trași în spate, iar antebrațele vor fi așezate paralel cu podeaua.
Scaun de birou – 6 recomandari
1. Scaun ergonomic Concept Mobili Zen – Scaunul directorial ZEN se evidențiază prin elementele sale funcționale și estetice. Brațele fixe, cu un design original, și tetiera integrată, ce are rolul de a oferi sprijin capului și de a asigura confortul necesar în timpul utilizării, îi acordă o notă futuristă, poziționându-l în categoria scaunelor de birou moderne.
Scaunul este dotat cu mecanism de balansare care permite utilizatorului un balans relaxant, fixarea nivelului de înclinare a șezutului și spătarului într-o anumită poziție, precum și reglarea nivelului de efort pentru balansarea șezutului și spătarului, în funcție de greutatea persoanei. Șezutul moale are un burete hipoalergic (4.5 cm grosime), tapițat cu textil de culoarea neagră. Spătarul înalt și ergonomic este fabricat din plasa elastică “care respiră” și ajută la menținerea unei posturi corecte oferind, în același timp, un grad de relaxare sporit. În plus, extensia retractabilă ascunsă sub șezut, cu funcție de “șezlong”, permite o relaxare maximă a picioarelor.
2. Scaun ergonomic QMOBILI ERGO LINE HI – stofa, tetiera, șezut culisabil, suport lombar auto-reglabil, brațe reglabile 3D, bază aluminiu, role gumate
3. Fotoliu Relax Vinsetto
Pentru Birou Si Casa Cu Sapte Zone De Masaj Gri – Funcția de încălzire favorizează circulația sângelui și îmbunătățește efectul general al masajului. Există 7 puncte de masaj în total: 1 în cap, 2 în umeri, 2 în zona lombară, 2 în feșe. Designul ergonomic va face restul.
4. Scaun Gaming Nitro Concepts X1000
Design tivit, Husă din material respirabil cu accente de carbon, Tapițerie confortabilă cu spumă rece, Spătar reglabil până la 125 °, Mecanism de balansare de top până la 14 °, Role mari, rulante netede, Certificat de birou DIN EN 1335
5. Scaun QMOBILI Ergohuman v2 Plus Elite LM – mesh 3D, suport picioare, tetieră 2D, suport lombar, brațe reglabile 4D, șezut translabil
6. Scaun de birou ergonomic Kring Bokai – cu spătar înalt este un scaun directorial, recomandat în general pentru birouri, persoanelor care îndeplinesc funcții administrative.
Este un scaun mobil care asigură prestanță și o poziție confortabilă chiar și în condițiile unei munci îndelungate.
Cum se intreține un scaun de birou
Îngrijirea și curațarea scaunelor de birou trebuie să se faca având în vedere fiecare tip de tapițerie în parte, pe fiecare piesă în parte, nu ca un tot unitar, pentru că, de regula, produsele sunt confecționate din materiale diverse.
Se folosește un aspirator de mână pentru îndepărtarea prafului, utilizând o perie cât mai fină, apoi, cu ajutorul unei lavete curate și a unui burete cu apă caldă bine stors, se șterge cu atenție. Imediat se va repeta ștergerea cu o lavetă uscată și moale.
- Concursul Foto GCCA Concrete in Life 2024/2025 – prezinta frumusetea betonului - 3 November , 2024
- Cum sa alegi cel mai bun card memorie SD 2TB - 2 November , 2024
- Midjourney lanseaza un editor foto: Editare creativa la indemana tuturor - 31 October , 2024