Asta vara, cum-necum, am reusit sa citesc romanul lui J.D. Salinger “De veghe in lanul de secara” si amintindu-mi ca personajul principal Holden Caulfield se intreba unde se duc iarna ratele din parc (ratele din America, ca cele din Bucuresti stau frumos pe lac, am sa vi le arat eu altadata!) m-am intrebat si eu ce fac iarna animalele de la Gradina Zoologica din Baneasa.
Iata ca am aflat!
Cand am vizitat eu Gradina Zoologica (pe 21 decembrie) inca nu ninsese foarte mult, doar copacii erau acoperiti de un strat de zapada, dar in schimb a fost frig, asa ca o parte din animale stateau la adapost.
Chiar la intrare sunteti intimpinati de pelicani. Se pare ca ei nu aveau probleme din cauza frigului; erau doar amortiti.
Tigrii erau foarte activi (de fapt erau atit de agitati ca am reusit sa fotografiez decit unul singur!):
Lupii mi s-au parut foarte frumosi:
Nici pasarile de prada nu erau mai prejos:
Strutii erau haiosi, fiind foarte curiosi si atenti la ce se intampla in jurul lor:
Pelicanii au devenit si ei mai vioi spre dupa amiaza, cind a inceput sa fie soare si mai cald.
Spatiul aerian din apropierea gradinii este des survolat de avioanele care decoleaza de la Aeroportul Otopeni, pentru ca desi mai este numita Gradina Zoologica Bucuresti, totusi ea se afla in Baneasa.
Despre gradina zoologina de linga Bucuresti, va mai pot spune ca m-a surprins in mod placut; arata bine, fiind intretinuta; sunt destul de multe animale/pasari/reptile si sunt bine ingrijite; sunt explicatii despre fiecare in parte (iar daca aveti un smartphone aveti la dispozitie codurile QR cu ajutorul carora puteti descoperi mai multe informatii despre fiecare specie in parte), iar spatiul pentru animale/pasari/reptile pare destul de mare, unele stau in custi, altele in tarcuri mai mari.
Si apropo de spatiul lor, totusi custile au gradii dese, veste ce nu o sa-i bucure pe pasionatii de fotografie, deoarece zabrelele respective o sa pacaleasca sistemul de autofocus al aparatului foto. Asa ca trebuie sa fiti atenti, altfel veti obtine si poze din acestea:
Unele tarcuri (de exemplu cel al ursului, leilor) au si geamuri, dar trebuie sa gasiti portiunea curata a geamului.
Daca vreti sa aflati si alte informatii despre cum pot fi fotografiate animalele de la o gradina zoologica urmariti si explicatiile fotografului Gavin Hoey:
Legat de informatii utile, este bine sa respectati afisele asezate la vedere:
iar alte reguli sunt:
– nu dati hrana animalelor
– nu faceti galagie
– nu va urcati pe balustrade
– pastrati curatenia
– accesul in gradina cu bicicleta este interzis
Program de vizitare: zilnic: 9 – 17 ; Sambata, Duminica: 9 – 17
Pret bilete Zoo Baneasa:
Copii – 6,50 lei
Adulti – 13 lei
Gradina Zoologica Baneasa are si un site realizat de UPC, dar din pacate acesta nu functioneaza intotdeauna.
Alte fotografii realizate la Gradina Zoologica Baneasa pot fi vazute si la Galeria foto. Toate pozele au fost realizate cu Nikon D5300 si obiectivul Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/4G ED VR (le-am primit pentru test iar peste citeva zile voi publica si un review).
- Cum sa alegi cel mai bun card memorie SD 2TB - 2 November , 2024
- Midjourney lanseaza un editor foto: Editare creativa la indemana tuturor - 31 October , 2024
- Transformati-va fotografiile de vacanta: Sfaturi practice pentru evitarea imaginilor banale - 29 October , 2024
6 thoughts on “Iarna la Gradina Zoologica Baneasa”