A treia ediţie a festivalului iMapp Bucharest, unul dintre cele mai mari spectacole de video mapping din lume, a atins punctul culminant sâmbătă, 24 septembruie 2016, în Piaţa Constituţiei, unde peste 104 proiectoare au fost folosite pentru a acoperii cei 20.000 de metri pătraţi ai suprafeţei de proiecţie, schimbând, pentru o seară, faţada celei mai mari clădiri administrative din Europa — Palatul Parlamentului.
Imagini 3D complexe au personalizat şi reinterpretat clădirea printr-un spectacol de sunet, lumină şi culoare, “relieful” acesteia devenind o adevărată iluzie optică.
Începând cu ora 22,30 actorul Dragoş Bucur a dat startul competiţiei de video-mapping. Conceptul creativ al concursului de la această ediţie a fost “dialoguri”.
Echipele finaliste din Muntenegru, Spania, Turcia, România, Rusia şi Ungaria şi-au prezentat lucrările, câştigătorul competiţiei fiind desemnat de un juriu format din personalităţi marcante din industria audiovizuală:
directorul Festivalului Signal din Praga — Martin Posta,
directorul artistic al Festivalului Mapping din Geneva — Ana Ascencio,
directorul Festivalului Light din Gent — Kaat Heirbrant,
directorul artistic al Festivalului Lux din Helsinki — Ilkka Paloniemi
şi fondatorul, organizatorul şi directorul creativ al Festival of Lights din Berlin — Birgit Zander.
De asemenea publicul a avut la dispoziţiei un număr la care putea trimite SMS pentru a-şi exprima alegerea.
Recomand şi: Limelight – echipa castigatoare a iMapp Bucharest 2016
Proiecţiile, care au durat fiecare în jur de 4 minute şi 30 de secunde au folosit rezoluţia 8K, pentru a materializa formele dialogului într-o grafică aparte, care a prins formă şi culoare pe faţada Palatului Parlamentului (Casa Poporului), accentul fiind pus pe interacţiune, conţinut 3D animat şi storytelling.
Tehnologia de ultimă oră a fost prezentă şi în software-ul special, folosit pentru a integra cele 104 proiectoare într-un ansamblu unitar şi coerent.
Romera Diseño e Infografia SL, echipă specializată în lucrări grafice şi de post-producţie din Spania, o referinţă în industrie, a prezentat la iMapp Bucharest lucrarea “Chaos2Understanding” – o trecere în revistă a lumii, de la origini până în zilele noastre.
“Chaos2Understanding” – Romera Diseno e Infografia SL (Spania):
Mindscape Studio din România, studio de multimedia şi tehnologie creativă specializat în video mapping, a propus pentru cea de-a treia ediţie a evenimentului lucrarea “We Are Them”, o conversaţie filosofică între doi oameni şi spectatori, prin imagini, care se vor regăsi în povestea lor, experimentând emoţii puternice.
“We Are Them” – Mindscape Studio (România):
Illuminarium3000, un studio din Sankt Petersburg, Rusia, a proiectat la iMapp Bucharest lucrarea “Close Encounters Of The Thirty Third Kind”:
Filip Roca, director artistic, artist vizual şi new media din Muntenegru a venit cu un spectacol de video mapping inedit, numit “Dislexia”.
VOID, un grup independent de creaţie din Istanbul, Turcia, a prezentat show-ul audio-video “Lines”
Anul acesta, competiţia din România este finalistă în categoria “Live Event of the Year”, la premiile AV Awards Londra, care vor fi decernate pe 30 septembrie 2016.
Ana Cohuţ a câştigat concursul de fotografie iMapp Still în valoare de 1000 de Euro. În videoclipul de mai jos vedeţi toate fotografiile înscrise în concurs, dar nu ştiu care este imaginea realizată de Ana Cohuţ, pentru că nu ne-a spus nimeni.
iMapp Bucharest a fost organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, 360 Revolution – Event Production, Maxin10sity – Curator.
- Concursul Foto GCCA Concrete in Life 2024/2025 – prezinta frumusetea betonului - 3 November , 2024
- Cum sa alegi cel mai bun card memorie SD 2TB - 2 November , 2024
- Midjourney lanseaza un editor foto: Editare creativa la indemana tuturor - 31 October , 2024