Din păcate pandemia de coronavirus îngreunează mult planurile de călătorie, dar până se rezolvă, putem apela la calatorii virtuale. Era digitală a venit cu modalități de a ne ajuta să vedem lumea fără să părăsim locuință. Calătoriile virtuale sunt un astfel de ajutor.
Încă înaite să apară virusul COVID-19, multe muzee au realizat tururi virtuale ale spațiile lor. Am prezentat deja aici sau aici câteva astfel de inițiative
Acum vă prezint unele dintre cele mai cunoscute muzee europene și destinații de călătorie care ne permit să facem un tur virtual al spațiilor lor, bucurându-ne de colecții și locuri interesante, dar online.
10 destinații europene – calatorii virtuale gratuite
1. Turnul Eiffel
Această experiență captivantă oferă câteva panorame uluitoare ale Parisului, precum și o istorie interactivă a Turnului Eiffel.
2. Muzeul Luvru
Chiar dacă o plimbare digitală prin renumitul muzeu francez nu este aceeași experiență ca plimbarea reală, totușii seamănă. În plus este gratuită și nu ai parte de aglomerația din Luvru!
Din câte am observat sunt disponibile numeroase galerii, cu prețioase opere de artă.
3. Rijksmuseum
Am vizitat Amsterdam (impresii de călătorie), dar din păcate nu am avut timp să vizitez și muzeul național olandez de artă. Dar uite acum am ocazia de a face un tur multimedia prin intermediul aplicației sale mobile.
4. Basílica de la Sagrada Família
Deși am avut cazare la Lloret de Mar, am putut vizita Barcelona, dar coadă la casa de bilete și aglomerația din Basílica de la Sagrada Família m-au făcut să renunț la a o mai vizita la interior.
Acest sit inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO este transpus acum în ceea ce pare să fie un tur virtual în care ai libertate deplină, pe site-ul atracției turistice.
Citește și: Minivacanta 1 decembrie 2020 – destinatii romanesti
5. Muzeul Prado
Colecții ale Muzeului Prado, situate în centrul Madridului, pot fi acum admirate în voie, în mod virtual.
6. Muzeele Vaticanului
Roma ar trebui să fie o destinație turistică pentru români, iar o dată ajunși acolo, după ce vizitați Castelul Sant’Angelo (informații turistice), Colina Aventino si imprejurimile (impresii de călătorie), o tură prin cartierul Trastevere, poate este timp și de Vatican.
Dar până la călătoria reală, aveți la dispoziție aceste tururi virtuale , inclusiv Capela Sixtină, care nu era ușor de vizitat nici măcar înainte de pandemie, poate fi acum admirată cât de des și cât de mult vrei tu, fără să te încurce alți turiști.
7. Palatul Buckingham
Brexit, pandemie, nu ne vor împiedica să vizităm această clădire iconică și reședința oficială a Reginei Regatului Unit. Palatul Buckingham poate fi vizitat online
Poți vedea Camera Tronului, Scara Mare și Salonul Alb chiar din confortul de acasă.
Deoarece multe călătorii au fost anulate anul acesta din cauza restricțiilor legate de Covid-19, unele țări încearcă să mențină cumva spiritul călătorilor ridicat, invitându-ne să le facem măcar o vizită virtuală.
8. Elveţia
O țară frumoasă, iar acum ai posibilitatea să faci o călătorie virtuală cu ajutorul unor panorame aeriene ale celor mai pitorești locuri elvețiene, filmate în diferite perioade ale anului.
Fiecare videoclip are o mică hartă în colț – pentru a fi mai ușor de găsit, odată ce te decizi că vrei să mai “călătorești” o dată.
9. Norvegia
O serie de videoclipuri, realizate în așa-numitul stil “slow-tv”, de pe site-ul oficial al ghidului de călătorie al Norvegiei vă duce într-o călătorie virtuală către cele mai interesante zone ale țării.
10. Austria
Această țară oferă câteva tururi virtuale dar și sfaturi pentru a experimenta cultura lor națională fără să pleci de acasă.
Vezi și: Fanfara română la Paris
Aceste calatorii virtuale pot fi folosite și pentru a planifica viitoarele călătorii reale. Sper ca în viitorul apropiat pandemia de coronavirus COVID-19 va fi bine controlată și vom putea călătorii fără dificultate.
- Concursul Foto GCCA Concrete in Life 2024/2025 – prezinta frumusetea betonului - 3 November , 2024
- Cum sa alegi cel mai bun card memorie SD 2TB - 2 November , 2024
- Midjourney lanseaza un editor foto: Editare creativa la indemana tuturor - 31 October , 2024