În fiecare an, pe 23 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Forţelor Terestre – categorie de forţe a Armatei României al cărei patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă.
Cu această ocazie, la Bucureşti, Statul Major al Forţelor Terestre a organizat o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, care au debutat de sâmbătă, 21.04.2018, cu o expoziție de tehnică militară și diverse exerciții demonstrative.
Sâmbătă, 21 aprilie, în Parcul Carol I, a fost organizată o expoziţie de tehnică militară, ateliere de prezentare a armamentului, standuri de promovare a profesiei militare şi activităţi cultural-recreative. Militari din forţele terestre prezintă tehnica de luptă, armamentul şi echipamentele din dotare, exerciţii demonstrative de intervenţie, exerciţii de supravieţuire, procedee de escaladare şi traversare cu ajutorul funicularului, tehnici de autoapărare, precum şi exerciţii de mânuire a armamentului. De asemenea, seara au avut loc programe artistice şi concerte de muzică de fanfară.
Tradiţia sărbătorii zilei categoriilor de forţă datează din anul 1931, când, prin decret regal, s-a stabilit ca fiecare armă să îşi celebreze ziua după numele unui sfânt din calendarul ortodox.
Istoria armatei de uscat reprezintă o însumare a istoriilor armelor şi specialităţilor ce au compus-o dintotdeauna şi o compun şi în prezent: infanteria, vânătorii de munte, tancurile, artileria, geniul, apărarea NBC etc.
Denumite ca atare sau nu, forţele terestre au fost la români, dintotdeauna, nu numai cea mai numeroasă componentă a oştirii, dar şi singura categorie de forţe capabilă să angajeze, să desfăşoare şi să desăvârşească lupte, bătălii şi operaţii, îndeplinind misiuni deosebit de grele, uneori fără sprijinul celorlalte componente ale armatei, situaţie mai frecvent întâlnită înainte de primul război mondial.
Bazele moderne ale constituirii şi consacrării Forţelor Terestre pot fi plasate în timp din cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, ca urmare a procesului revoluţionar de la 1848, a făuririi statului român modern prin Unirea de la 1859 şi a înfăptuirii politicii militare a lui Al.I.Cuza. Principalele arme şi specialităţi componente existau încă din perioada 1859-1860.
Exercițiu demonstrativ al Poliției Militare
Vă recomand să vedeți: (Foto) plimbare toamna prin parcul Carol din Bucuresti
Un exercițiu de drill team:
Vă recomand să vedeți: Ziua Armatei Române – retragere cu torțe
Duminică, 22 aprilie, între orele 10.00 şi 19.00, Ziua Forţelor Terestre se va organiza la Mall AFI Cotroceni (Bulevardul Vasile Milea nr. 4) iar luni 23 aprilie, de la ora 09.00, la Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României, din Parcul Tineretului, va fi organizată o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori.
- Cum sa alegi cel mai bun card memorie SD 2TB - 2 November , 2024
- Midjourney lanseaza un editor foto: Editare creativa la indemana tuturor - 31 October , 2024
- Transformati-va fotografiile de vacanta: Sfaturi practice pentru evitarea imaginilor banale - 29 October , 2024
One thought on “Tehnica militara prezentata in Parcul Carol din Bucuresti la Ziua Fortelor Terestre”